Ibiza-stad

Ibiza-stad (Eivissa in het Catalaans) is een prachtige stad met een rijke historie en een van de belangrijkste plaatsen op het eiland.

De stad dateert uit 654 voor Christus en heeft naast luxe jachten, geweldige clubs en vele authentieke winkels ook de best bewaarde kustvesting van Europa. Niet voor niets verklaarde UNESCO de historische ommuurde binnenstad tot Werelderfgoed.

Port d’es Torrent

Port d’es Torrent is een rustig klein dorpje met een fijn zandstrand.

Vanaf hier neemt u de watertaxi naar San Antoni of maakt u een mooie wandeling door de prachtige bossen. Geniet van een schitterende zonsondergang met uw voeten in het zand en een cocktail in uw hand. In Port d’es Torrent hangt een goede vibe en een intieme sfeer.

Cala Vadella

Deze prachtige baai heeft een adembenemend uitzicht.

Het heerlijke grote zandstrand is omringd door heuvels met pijnbomen en geeft u het ultieme vakantiegevoel. Prettig voor ouders met kleine kinderen is dat het strand geleidelijk afloopt in zee. Enkele winkeltjes, restaurantjes en barretjes zorgen voor een perfecte strandervaring.

Las Dalias

Deze bekende hippiemarkt mag niet ontbreken op het lijstje van bezienswaardigheden.

Al vanaf valentijnsdag 1985 is dit een van de meest inspirerende en gezellige markten van Europa. Hier vind je zo’n 200 kraampjes met kunst, kleding, muziek en natuurlijk tapas. De markt is goed bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid en de sfeer is er heel relaxed.

Cala Tarida

Deze baai is ideaal voor een complete stranddag voor jong en oud.

Het grote strand is vanaf de noord- en westzijde bereikbaar en het water blijft lang ondiep waardoor kleine kinderen er heerlijk kunnen spelen. Een waterfiets huren voor een tochtje op het kristalheldere water of juist snorkelen langs de fraaie rotsen ? Er is keuze genoeg! De Cotton Club is hier bij uitstek de plek voor een drankje of een romantisch etentje bij zonsondergang want het terras heeft een schitterend uitzicht.

San Antoni de Portmany

Sant Antoni is de tweede belangrijke plaats op Ibiza en is volgens de verhalen de geboorteplaats van Columbus.

Tweeduizend jaar later is deze kleine vissersplaats uitgegroeid tot een vriendelijke toeristenspot waar muziek, bekende dj’s, winkels en de vele bars voor de ultieme Ibiza-ervaring zorgen. Een bezoek aan het wereldberoemde Café del Mar mag niet ontbreken als je in San Antoni bent, maar ook aan het strand is het heerlijk om te zien en gezien te worden.

Cala Conta

Cala Conta is met recht een plek waar het uitzicht subliem te noemen is.

De diverse kleine eilandjes die voor de kustlijn verspreid liggen, ogen idyllisch. Vanaf Sunset Ashram is de zonsondergang adembenemend. In de avonduren is hier volop vermaak met bekende dj’s, maar ook vind je er prima restaurants tegen een redelijke prijs. Een echte aanrader.

Cala Benirras

Deze baai is vooral op zondag een hotspot.

Aan het einde van de middag tot zonsondergang komen hier de (hippie) trommelaars bij elkaar en spelen zij samen op hun trommels. Er zijn gezellige kraampjes en ook kun je er heerlijk dineren of een glaasje sangria bestellen. Een bezoek aan Cala Benirras maakt je trip naar dit kleurrijke eiland er eentje om nooit te vergeten.